De IJsselstreek wint spannende ploegentijdrit

In de natte en gladde straten van het Brabantse Gilze zette de sterke formatie van WV De IJsselstreek de snelste tijd neer in de spannende ploegentijdrit van de AGU Clubcompetitie. Het regenachtige weer drukte enigszins een stempel op de wedstrijd maar al snel in de tijdrit over 22 kilometer werd duidelijk dat De IJsselstreek met een sterke prestatie bezig was. TWC De Kempen werd uiteindelijk tweede op 16 seconden en de derde tijd kwam op naam van Sensa-Kanjers voor Kanjers CT.

WV de IJsselstreek wint de ploegentijdrit voor TWC de Kempen en Sensa-Kanjers voor Kanjers

Door de fraaie derde plaats gaat Sensa-Kanjers voor Kanjers CT nu alleen aan de leiding van de Clubcompetitie. ‘Zo’n ploegentijdrit is een prachtig onderdeel van het wielrennen,’ glunderde Sensa-Kanjers voor Kanjers CT-ploegleider Jentje Huntink na afloop. ‘Alles moet kloppen op zo’n dag en daarom hebben we de afgelopen tijd flink op geoefend om in formatie te rijden. Dat leidde eindelijk tot deze mooie derde plaats en eerste in de stand van de Clubcompetitie.’

Ook de renners van het winnende WV De IJsselstreek namen deze ploegentijdrit meer dan serieus. Het parcours werd minutieus bestudeerd en de juiste volgorde werd op trainingen bepaald. ‘Het ging vandaag echt gesmeerd,’ aldus De IJsselstreek-renner Jelle ter Weeme. ‘Alle aflossingen klopten en het zegt alles dat we tot het einde compleet bleven.’

De IJsselstreek raffelde de 22 kilometer in 27 minuten 19 seconden af en had als enige formatie een gemiddelde boven de 50 kilometer per uur. De strijd om de tweede plaats was iets spannender want uiteindelijk had TWC De Kempen slechts รฉรฉn seconde voorsprong op Sensa-Kanjers voor Kanjers CT.

Vooraf werd al gewaarschuwd voor de gladde klinkerstraten in het centrum van Gilze en was ook een aantal bochten verderop op het parcours die door de natte omstandigheden lastig waren geworden. Diverse valpartijen waren dan ook vrijwel onvermijdelijk. Grootste slachtoffer werd uiteindelijk de ploeg van Jan van Arckel. Bijna het gehele team gleed de greppel in na een valpartij en moest opgeven. Ook Casper van der Woude, leider in het individuele Cyclon-klassement, kwam hard ten val en sloot zijn laatste wedstrijd in deze Clubcompetitie in mineur af. Hij maakt de overstap naar het continentale METEC-SOLARWATT.

Door de verdiende overstap van Van der Woude zal Johan Dorussen de Cyclon-leiderstrui bij de volgende koers in de Clubcompetitie aantrekken. Bovendien leidt de coureur van Dutch Food Valley Cycling Team in het Natusport-jongerenklassement. In beide klassementen zijn er verder na de ploegentijdrit in Gilze geen veranderingen in gekomen.

WV de IJsselstreek was uiteindelijk de winnaar van de ploegentijdrit Gilze

De ontknoping van de AGU Clubcompetitie nadert. Na de vier wedstrijden gaat Sensa-Kanjers voor Kanjers CT alleen aan de leiding, direct gevolgd door TWC De Kempen en dankzij de overwinning van de ploegentijdrit staat WV De IJsselstreek nu derde. JEGG-DJR Academy is door een mindere prestatie (11e in Gilze) gezakt naar de vierde plaats en Dutch Food Valley CT maakt de top vijf compleet.

De volgende wedstrijd in de AGU Clubcompetitie is op zondag 17 september in het Friese Ooststellingwerf.

๏ปฟ

๏ปฟ๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ TOP 10 Ploegentijdrit Gilze 2023๏ปฟ๏ปฟ
๏ปฟUITSLAG (22 km)๏ปฟ๏ปฟ
1WV De IJsselstreek27:19:85
2TWC De Kempen27:36:58
3Sensa-Kanjers voor Kanjers CT27:37:54
4Dutch Food Valley CT27:54:22
5John Deere Cycling Team27:54:88
6Hanzerenners Zwolle27:59:33
7Houttec CT28:08:53
8West-Frisia28:17:40
9Westland Wil Vooruit28:20:64
10Regioteam Noord-Holland28:21:57


Deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door:Eltra Engineering B.V, Midden Brabant Poort, Heerkens van Bavel Bouw B.V, Vermetten Accountans & Adviseurs, KOFFIEMAX B.V, Killgerm Nederland, Graaumans Aannemersbedrijf, van Kemenade Bestrating, Attentive en Abeeko