Jardi van der Lee tekent bij EF-Education Easypost

Opnieuw een geweldige stap voor een renner uit de AGU Clubcompetitie. Jardi van der Lee tekende vandaag een profcontract bij het Amerikaanse EF Education-EasyPost. De winnaar van de Bergomloop Simpelveld komt in de Clubcompetitie uit voor Willebrord Wil-Vooruit.

Jardi van der Lee wint de Bergomloop Simpelveld voor Mathijs Loman en Tjalle de Bruin.

Jardi van der Lee wist deze winter te imponeren in het Indoor Cycling Circuit. Hij won meerdere wedstrijden bij het grootste Nederlandse Zwift platform eRacingTV, reed de grootste internationale Zwift koersen en won met overmacht de Beneliga. De resultaten in de winter maakte indruk op ploegleider Jonathan Vaughters van EF Education-EasyPost.

De wattages die van der Lee wist te trappen in de online wereld kon hij ook bereiken tijdens de testen die hij uitvoerde in het testcentrum van de Amerikaanse ploeg. โ€œJardi burned up the ergometer in the testing center we use,โ€ laat Jonathan Vaughters weten.

Jardi van der Lee won eerder dit jaar de Beneliga op Zwift

Na deze indrukwekkende winter kon de renner van Willebrord Wil-Vooruit de goede vorm doortrekken op de weg. Waar van der Lee in het begin van het wegseizoen mooie resultaten liet zien in Spanje, wist hij zijn grootste overwinning te pakken in de Bergomloop Simpelveld. Hier reed de Schiedammer van start tot finish aan de leiding en wist hij in een schitterende sprint Mathijs Loman en Tjalle de Bruin te verschalken.

Met deze schitterende prestatie op zak wist van der Lee ook de aandacht van de Nederlandse bondscoach te trekken. Hij reed voor Nederland de Orlen Nations Grand Prix en Course de la Paix Grand Prix Jesenรญky. In zijn debut wedstrijd voor de Nederlandse equipe wist hij meteen een vierde plek te bemachtigen.

Bekijk hier de uitgebreide samenvatting van de Bergomloop Simpelveld

Met deze schitterende transfer hebben dit seizoen al twee renners uit de clubcompetitie de overstap naar de profs gemaakt. Casper van der Woude maakte eerder de overstap naar METEC-SOLARWATT en Jardi van der Lee zal vanaf 2024 rijden voor EF-Education