Sensa Kanjers voor Kanjers pakt eindzege AGU Clubcompetitie 2023

Het ploegenklassement van de AGU Clubcompetitie is gewonnen door Sensa-Kanjers voor Kanjers. In de spannende finale van het seizoen over vijf wedstrijden behield de ploeg de leiding. Door de daguitslag in de Omloop Ooststellingwerf vergrootte Sensa-renners Rik van der Wal (2e) en Eskil Huiting (7e) – mede door de dubbele punten in de finale-koers – de voorsprong. Tweede eindigde uiteindelijk De IJsselstreek en derde werd TWC de Kempen.

‘Al in de winter hadden we het winnen van de Clubcompetitie tot een van de hoofddoelen van dit seizoen bestempeld,’ vertelde de sterke Eskil Huiting na afloop in het Friese Oosterwolde. ‘We zijn daarom echt superblij dat dat is gelukt. Daar gaan we echt wel een biertje of wat op drinken.’

Vijf wedstrijden telden mee voor het teamklassement van de AGU Clubcompetitie. Het begon in april met de Zuiderzeeronde (winnaar Casper van der Woude), vervolgens was er in mei de Bergomloop Simpelveld (Jardi van der Lee), in juni vond de snikhete Omloop Noordenveld (Johan Dorussen) plaats, in juli werd de ploegentijdrit Gilze (De IJsselstreek) verreden en de fraaie finale was in Friesland met de Omloop Ooststellingwerf (Ruben van Randeraat).

Sensa-Kanjers voor Kanjers viert in het Friese Oosterwolde de winst van de AGU Clubcompetitie 2023

๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ AGU CLUBCOMPETITIE 2023
EINDKLASSEMENT
1Sensa-Kanjers voor Kanjers162
2WV de IJsselstreek 136
3TWC de Kempen133
4RC Jan van Arckel123
5Dutch Food Valley CT123
6TWC Tempo122
7JEGG-DJR Academy113
8Houttec CT112
9John Deere CT – NWVG101
10Hanzerenners Zwolle99