Voorbeschouwing Omloop Simpelveld

We gaan de Limburgse heuvels in! De tweede rit van de Clubcompetitie brengt ons zondag naar de Omloop van Simpelveld, waar de renners 21 maal de Hulsberg zullen bedwingen

Dat de Clubcompetitie een flinke verscheidenheid aan parcours kent om zo tot de beste clubrenner van Nederland te komen bewijst deze rit wel. Na een net ontlopen massasprint in de eerste race is het nu tijd voor de beste klimmers en punchers in het Nederlandse Clubpeloton.

Jelte Krijnssen solo over de finish in de editie van 2022

De leiders in het Cyclon en Natusport klassement zullen flink aan de bak moeten dit weekend. De tegenstand heeft haar beste renners opgesteld om deze klassieker in het Nederlandse wielrennen te beslechten. Zo staan Jeroen van Krimpen (Dutch Food Valley CT) Jasper de Laat (JEGG de Jonge Renner) Jens van den Dool (Jan van Arckel) en de vorige winnaar Jelte Krijnsen (JEGG de Jonge Renner) op de startlijst.

Winnaar laatste editie
2022Jelte Krijnsen๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ

Vorige editie

De Omloop Simpelveld was in 2022 een waar slagveld, vanwege de vele beklimmingen die elkaar snel opvolgden.

Na een rustige start was het Tom Smeets van JEGG de Jonge Renner die de koers opende met een aanval op de Hulsberg. Hij kreeg echter weinig ruimte van Jan van Arckel, het team dat later zelf de aanval koos.

Het waren namelijk Wim de Bruin (Jan van Arckel) en Luuk Schuurmans (de Volharding) die alweer de volgende aanval wisten in te zetten in deze zware koers. Maar ook dit duo werd gegrepen door een wild peloton.

Toch wisten de grote favorieten weg te rijden uit het toen al gedecimeerde peloton. Albert van der Veen (West-Frisia) Lars Quadvlieg (de Volharding) Bram Leerkes (WPGA) en Jardi van der Lee (Willebrord Wil Vooruit) vonden elkaar en wisten zo een mooie voorsprong op het peloton te pakken.

Lang leek het er op dat deze groep zou sprinten voor de winst, tot het moment dat Jelte Krijnsen (WPGA) solo de oversteek naar de kopgroep wist te maken. De Amsterdammers wisten het overtal in de kopgroep geweldig tot hun voordeel te gebruiken en wisten door een schitterende aanval van Jelte Krijnsen de 1e en 2e plek op het podium te pakken!

Podium 2022:
๐Ÿฅ‡ Jelte KrijnsenWPGA
๐Ÿฅˆ Bram LeerkesWPGA
๐Ÿฅ‰Jardi van der LeeWillebrord Wil Vooruit

Parcours

Op zondag 14 mei 2023 zal om 12:30 het startschot gegeven worden voor de tweede wedstrijd in de Clubcompetitie! Het parcours van ‘slechts’ 120km heeft haar start en finish in Simpelveld.

Het peloton met de sterkste Nederlandse clubteams zal maar liefst 21 rondes afleggen van 5.7km lang. Elke ronde zal de Hulsberg het speerpunt van het parcours zijn. De klim is 1.0km lang en kent stijgingspercentages tot bijna 11%.

Strava van winnaar vorige editie:


Favorieten

De tweede race in de Clubcompetitie kent een totaal ander profiel dan de openingswedstrijd in Dronten. Deze race verwachten we dat de klimmers en punchers aan zet zullen zijn in het heuvelachtige Limburg.

Met stip op nummer 1 staat Cyclon-Klassementsleider Casper van der Woude van Jan van Arckel. Vorig jaar werd de renner nog 10e achter de voormalig Jumbo-Visma renner Nick van der Lijke. Dit seizoen heeft de renner echter een flinke transformatie ondergaan.

Casper van der Woude won de Zuiderzeeronde werd 9e in de slag om Woensdrecht en wist een 14e plek te bemachtigen in de Arno Wallaard Memorial en de Ronde van Overijssel. Ook won de renner van Jan van Arckel het DK Tijdrijden, de ronde van Lexmond en Ossendrecht. Een man om zondag naar uit te kijken dus!

Topfavoriet Casper van der Woude won de eerste race in de Clubcompetitie.

Vaste volgers van de clubcompetitie zullen de aanval van Jardi van der Lee in Dronten nog op het netvlies hebben staan. De renner wist zich te nestelen in de kopgroep van de dag met zijn ploeggenoot Sten Verzijl en Matanja Woets van de IJsselstreek.

De renner van Willebord wil Vooruit kan een handeltje in bergtruien beginnen, hij is de huidige drager van de bolletjestrui in de Topcompetitie en wist de bergtrui in de Spaanse meerdaagse Un Inviervo en Mallorca mee naar huis te nemen. In de vorige editie werd de winnaar van de Beneliga op Zwift nog derde, weet hij dit jaar de eerste plek te veroveren?

Jardi van der Lee in de kopgroep tijdens de Zuiderzeeronde

Met Jeroen van Krimpen heeft het Dutch Food Valley Cycling Team een echte kanshebber in de gelederen. De renner die al vele wedstrijden in de Spaanse zon beslecht heeft, wist op een haar na de NUMMER1 Limburg Trofee te winnen. Hij werd 2e achter de Nederlands kampioen Elite-ZC Jelle Johannink (ABLOC) Dat de renner over heel wat kracht beschikt bleek ook op het DK Tijdrijden, waar Jeroen van Krimpen enkel topfavoriet Casper van der Woude voor zich zag eindigen.

Jan van Arckel komt met een sterke selectie aan de start van de Omloop van Simpelveld. Naast Casper van der Woude staat ook Jens van den Dool op de startlijst. De renner uit Hoogblokland was na Jeroen van Krimpen (Dutch Food Valley CT) de beste clubrenner in de NUMMER1 Limburg Trofee.

Deze koers kent veel kanshebbers op de overwinning. Vorig jaar wist Jelte Krijnsen er nog met de winst vandoor te gaan, de renner kampt echter met veel blessureleed, dus het is de vraag of hij genoeg hersteld is om te strijden voor de winst. Daarnaast hebben Aldert van der Veen, Jasper de Laat en Sjors Dekker aangetoond dat het peloton rekening met ze zal moeten houden.

Favorieten:
โญโญโญ Casper van der Woude
โญโญ Jeroen van Krimpen , Jardi van der Lee , Jens van der Dool
โญ Aldert van der Veen , Jelte Krijnsen , Jasper de Laat , Sjors Dekker

Klassementen

De sterkste Nederlandse clubteams strijden in 3 verschillende klassementen om de winst. Na de laatste race in de competitie zullen de winnaars gehuldigd worden.

Dit zijn de leiders in alle verschillende klassementen voor de start van de race.

Cyclon Algemeen Klassement:Casper van der Woude
Natusport Jongeren Klassement:Johan Dorussen
Team KlassementJEGG de Jonge Renner

Leider Cyclon Algemeen Klassement

Top 5 Teamklassement

Volledige Stand


Top 5 Individueel Klassement

Volledige Stand
PositieRennerCategoriePunten
1nedJohan DorussenU23220
2nedCasper van der WoudeElite200
3nedEskil HuitingU23190
4nedCasper NoorloosU23102
5nedKlaas GroenenElite100

Weer

Na een week vol regen in Nederland, lijkt het zondag tijdens de koers droog te blijven. Ook staat er een aangenaam zonnetje en staat er bijna geen wind

Weerbericht wedstrijddag:
๐ŸŒฅ๏ธ19ยฐ
7 km/h

Mis geen minuut van de actie!

Elke wedstrijd in de KNWU Clubcompetitie is volledig live op de website te volgen via de exclusieve liveticker. Daarnaast kun je na elke wedstrijd een uitgebreid videoverslag terugvinden op deze website. De liveticker is te volgen vanaf een uur voor de start van de race.

CHECK DE LIVETICKER HIER