Voorbeschouwing Toptotaal TT Dronten 2024

De derde rit in de AGU Clubcompetitie brengt ons opnieuw naar Dronten, waar de individuele tijdrit op het programma staat.

Het is weer koers in Dronten! Het walhalla voor tijdrijders, bekend van het NCK kent dit jaar ook een individuele tijdrit. In de polders van Dronten zal een parcours van 25km afgelegd moeten worden door in totaal 104 renners. Uiteraard zijn er de nodige punten te verdienen in zowel het Natusport als het CyclOn klassement.

De laatste tijdrit in de AGU Clubcompetitie was de ploegentijdrit in Gilze

Met de vlakke wedstrijden in de polder, de heuvels van Simpelveld en de ploegentijdrit in Gilze hadden we al extreem veel afwisseling in het programma van de AGU Clubcompetitie. Met de toevoeging van de individuele tijdrit, komt daar een schitterende discipline bij.

Parcours

De organisatie van de Top Totaal Individuele Tijdrit Dronten heeft een schitterend parcours uitgezet in de polders van Flevoland. De renners zullen 2 minuten na elkaar van start gaan op een parcours van in totaal 25 kilometer lang. Het parcours kent weinig bochten, is in de startfase volledig beschut en kent na 9km een keerpunt.

Een overzichtelijk parcours dus, waar we aan het einde van de dag de winnaar zullen kronen.

Favorieten

De derde mance van de Clubcompetitie zal een prooi zijn voor een meester in aërodynamica gecombineerd met een ijzersterk vermogen. Naast dat kijken we met een schuin oog naar de verschuivingen in het algemeen klassement

We zagen Quinten Veling al meermaals aan de kop van de koers dit seizoen. De renner van WPGA stond echter dit seizoen nog geen enkele keer op het podium en zal daar in Dronten verandering in willen brengen. Vorig jaar versloeg dit tijdritkanon nog renners als Thijmen Arensman die op dit moment de Giro d’Italia afwerkt. We verwachten dus veel van de Nederlands Kampioen van 2023!

In een race als deze, zul je zien dat de echte tijdrijders naar boven zullen komen. Erik Hagting is zo’n renner. De coureur van de Kannibaal was deze week al op het parcours te vinden en heeft van de overwinning zijn levensdoel gemaakt. Vorig seizoen werd Erik nog 3e op het NK Tijdtijden, lukt het hem om de tijdrit van Dronten te winnen?

De Groningers van het Giant Store Assen – NWVG hebben iets te verdedigen. Ze zijn op dit moment het beste clubteam van heel Nederland en zullen deze positie willen verdedigen. Het team heeft hiervoor Bodi del Grosso naar voren geschoven. We zagen del Grosso al actief in de Bergomloop Simpelveld, maar verwachten een sterke tijdrit van de renner die afgelopen jaren uit kwam voor ABLOC.

Sensa Kanjers voor Kanjers staat al jaren bekend als een team vol notoire hardrijders. Ook dit seizoen is het team weer in vorm. Ze wisten echter nog geen prijzen te pakken in de AGU Clubcompetitie, iets waar ze in Dronten verandering in willen brengen. Het team heeft met Luuk Verbruggen, Rik van der Wal en Maarten Hamminga meerdere renners die we dicht tegen het podium verwachten. Als wij dan toch moeten kiezen, zetten wij ons geld op Bart Kortleve.

Sensa Kanjers voor Kanjers staat bekend om haar sterke tijdrijders

Ook WILVO Group – TWC de Kempen heeft een sterrenselectie afgevaardigd voor de Top Totaal Tijdrit in Dronten. Sten Verzijl staat bekend om zijn tijdrit kwaliteiten en zal aanspraak willen maken op het podium. Ook Joost Nat mag zeker tot de kanshebbers gerekend worden, net als Zwift ster Jordy Vermeulen. Toch schrijven wij klassementleider Mathijs Loman op als outsider. De renner uit Limburg heeft alles op alles gezet om zijn koppositie vast te houden en is sinds de Bergomloop Simpelveld bezig met het verbeteren van zijn tijdritskills. Zal het genoeg zijn in de race tegen de klok?


Toch kent het startveld nog veel meer sterke namen. Zo zullen de gebroeders van den Dool de tijdritfiets afstoffen en naar Dronten afreizen. En om het familiefeest compleet te maken staan ook de Uptegrove’s aan de start voor de IJsselstreek. Ook Sebastiaan Oranje heeft elke race maar weer bewezen over een sterk paar benen te bestaan. Ook hebben we het blok van JEGG-DJR nog niet eens benoemd, dit team heeft naast Pijnenburg, de Laat en de Bruin ook de mega sterke Marijn Maas in haar gelederen.

Kortom, we hebben heel veel kanshebbers op de winst in deze schitterende tijdrit.

Favorieten:
⭐⭐⭐ Quinten Veling
⭐⭐ Erik Hagting Bodi Del Grosso
⭐ Bart Kortleve Marijn Maas Kelvin van den Dool Mathijs Loman  

Starttijden

Nog niet bekend

Klassementen

De sterkste Nederlandse clubteams strijden in 3 verschillende klassementen om de winst. Na de laatste race in de competitie zullen de winnaars gehuldigd worden. Dit zijn de leiders in alle verschillende klassementen voor de start van de race.

 Natusport Algemeen Klassement: Mathijs Loman
CyclOn Jongeren Klassement: Sven Pijnenburg
Team Klassement Giant Store Assen NWVG

Leider Natusport Klassement: Mathijs Loman

Top 5 Teamklassement

Volledige Stand


Top 5 Individueel Klassement

PositieRennerTeamCategoriePunten
1nedMathijs LomanElite116
2nedTim den BraberElite100
3nedJens van den DoolElite100
4nedThom SeverijnElite100
5nedSven PijnenburgU2386

Weer

Zon, zon en nog eens zon. Dat is de samenvatting van het weerbericht van aanstaande zaterdag. Het is al de gehele week droog, dus we verwachten een heerlijke koersdag in Dronten!

Weerbericht wedstrijddag:
☀️ 22°
17 km/h

Mis geen minuut van de actie!

Elke wedstrijd in de KNWU Clubcompetitie is volledig live op de website te volgen via de exclusieve liveticker. Daarnaast kun je na elke wedstrijd een uitgebreid videoverslag terugvinden op deze website. De liveticker is te volgen vanaf een uur voor de start van de race.

CHECK DE LIVETICKER HIER