OWC de Zwaluwen

Combinatieteam OWC Oldenzaal & AWV De Zwaluwen

Over de Club

OWC Oldenzaal en AWV de Zwaluwen zijn grote clubs in Twente. De clubs hebben een sterke band met de regio en zetten zich in voor de groei van de wielersport in Twente. Sinds 2019 werken beide vereniging nauw met elkaar samen. Deze samenwerking geeft jonge ambitieuze renners uit de regio de kans om voor een Twentse ploeg uit te komen en door te groeien naar een hoger niveau. Maar vanwege het goede programma en faciliteiten weten ook steeds meer buitenlandse renners de Twentse ploeg te vinden. Met Spaanse, Duitse en Amerikaanse renners in de ploeg, staat er een regionaal team met internationale inbreng.

Dit team wil meedoen om de prijzen. De belangrijkste doelstelling is om de renners de kans te geven om een stap te zetten. De elite-belofte ploeg van OWC-AWV de Zwaluwen wil zich daarom laten zien in wedstrijden in binnen- en buitenland. Met een mooi programma kijken de renners uit naar wat het nieuwe seizoen te brengen heeft. Daar hoort bij dat de ploeg meedoet om de prijzen in nationale wedstrijden. Bijvoorbeeld in de clubcompetitie, waar de elite-beloften zich op hun eigen niveau kunnen meten met de andere Nederlandse clubrenners.

Daarnaast wil de Twentse ploeg renners de kans geven om zich te laten zien en ervaring op te doen in grotere wedstrijden. Zo krijgen de beste renners de kans om zich als onderdeel van regioteam Oost te laten zien in de Topcompetitie en UCI georganiseerde wedstrijden. De klimmers uit de ploeg kunnen bergop ervaring opdoen aan de andere kant van de grens, door zich bergop te meten in de Duitse Bundesliga en UCI wedstrijden in Polen.

In het nieuws

Clubcompetitie Prijzen

Helaas, de prijzenkast is nog leeg

2024

  • 99
    punten

2023

  • 39
    punten

Team

Team: OWC AWV
Stad: Oldenzaal en Almelo
Vereniging: WC Oldenzaal & AWV De Zwaluwen
Opgericht in: 2018

Sponsoren