Volharding Cycling Team

Volharding Cycling Team

Over de Club

De Volharding is sinds jaar en dag een van Nederlands toonaangevendste wielerploegen. De lijst met renners die die in hun wielerloopbaan het shirt van de Volharding droegen siert namen als Jos van Emden, Wilco Kelderman, Lars van der Haar, Nils Eekhof, Casper van der Woude, Yanne Dorenbos en Jeroen van Krimpen. Na een aantal magere jaren stelde de Utrechtse formatie in 2023 het doel om met de elite/beloftenploeg weer terug aan de top te komen en een logische stap te zijn voor renners die de stap willen maken naar het continentale of professionele wielrennen.

De opzet van de ploeg ging volledig op de schop: een uitgebreid internationaal programma, een volwaardige begeleidingsstaf en een talentvolle zestienkoppige selectie moeten ervoor zorgen dat het Volharding Cycling Team dé voedingsbodem is voor talent van de toekomst.

Het Volharding Cycling Team vindt zijn plek in de opleidingspiramide door de opleiding van renners uit lokale(re) wielerteams door te pakken op nationaal niveau. De samenwerking met onder andere het Development Team Midden zorgt ervoor dat renners in combinatiewedstrijden ervaring kunnen opdoen en eventueel kunnen doorstromen. Aan de bovenkant werkt het Volhading Cycling Team nauw samen met het Diftar Continental Cycling team om onze talenten een kansrijke toekomst te bieden.

Bij het Volharding Cycling Team staat het bedrijven van TOPsport centraal. Met een performance gerichte mindset streven onze renners naar de beste resultaten en strijden we samen voor de overwinning!

In het nieuws

Clubcompetitie Prijzen

Helaas, de prijzenkast is nog leeg

2024

  • 63
    punten

2023

  • 61
    punten

Team

Team: Volharding Cycling Team
Stad: Utrecht
Bekende oud renners: Jos van Emden, Wilco Kelderman, Lars van der Haar, Nils Eekhof, Casper van der Woude, Yanne Dorenbos en Jeroen van Krimpen

Teambike

Ploegmanager

Hessel Glotzbach

Manager
Nationaliteit
ned Nederland
Huidige team
Volharding