Willebrord Wil Vooruit

Willebrord Wil Vooruit

Over de Club

Wielervereniging Willebrord Wil Vooruit is opgericht in 1946 en gevestigd te St. Willebrord, gemeente Rucphen. Dé wielergemeente van Nederland!

De vereniging heeft een bloeiende jeugdafdeling, welke als doel heeft om kinderen in staat te stellen de wielersport in clubverband te beoefenen, waarbij veiligheid en plezier in de sport voorop staan!  Daarbij willen wij onze leden de mogelijkheid bieden om de wedstrijdsport ieder op zijn/haar eigen niveau te beoefenen.

Onze vereniging richt zich in hoofdzaak op de wedstrijdsport, waarbij wij zorgen voor de juiste training en begeleiding van onze renners bij wedstrijden in zowel binnen als buitenland. Naast onze jeugdafdeling, hebben we een nieuwelingenteam, juniorenteam, damesteam en een elite/beloften team, waarbij het opleiden en laten doorstromen naar bv een continentaal  of development team een van onze doelen is.

Ons elite/beloften team bestaat in 2024 uit 16 renners. De afgelopen twee jaar hebben o.a. Roy Hoogendoorn, Philip Heijnen en Boris Romers de overstap vanuit ons elite/beloften team richting het continentale niveau gemaakt en heeft Jardi van der Lee als clubrenner zelfs een directe overstap vanuit ons elite/belofteteam naar de World Tour weten te maken! Maar ook Olav Kooij, Dylan Groenewegen en Roel van Sintmaartensdijk. zijn succesvolle Willebrordrenners die wisten door te stromen naar het hoogste niveau!

In het nieuws

Clubcompetitie Prijzen

Beste Team van Nederland – 2022

2024

  • 54
    punten

2023

  • 89
    punten

Team

Team: Willebrord Wil Vooruit
Stad: St. Willebrord
Vereniging: Willebrord Wil Vooruit
Opgericht in: 1946

Sponsoren

Ploegmanager

Rinus Verboom

Manager
Nationaliteit
ned Nederland
Huidige team
WWV